Sült tojásrúd recept

Sztori:
Mutatós és finom receptre bukkantam Ottisnál, aki a húsvéti főtt tojás újrahasznosítására buzdította olvasóit :D
Finomfőzelék mellé kerestem valami húsmentes feltétet. A recepten csak minimálisat változtattam, éppen hogy csak, szánk ízére igazítva :) Szívesen ajánlom figyelmetekbe kipróbálását!
Elkészítése:
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A főtt tojásokat szétválasztjuk, sárga és fehér részre.
A nyers tojásokat is szétválasztjuk, majd fehérjéből egy csipet sóval habot verünk, majd a lisztben elkevert pirospaprikával összekeverjük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott tojásfehérjét, a snidlinget és fűszerezzük, majd egy kis olíva olajjal lazítjuk. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt megsütjük (tepsi méret nálam: 20x30cm).
Amíg sült, a töltelékhez a főtt tojások sárgáját villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a nyers tojások sárgáját és vajjal simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mustárral egy picit pikánsság tesszük.
A megsült tészta hosszanti oldalára kanalazzuk a tölteléket, majd sütőpapír segítségével feltekerjük, és 8-10 percre visszatoljuk a sütőbe.
A sütőből kivéve, sütőpapírba tekerve hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk, friss salátával. Nálunk főzelék mellé volt feltét.
Kötényeket felkötni! Tekerjetek egyet :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »