Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Sztori:
Mutatós és finom receptre bukkantam Ottisnál, aki a húsvéti főtt tojás újrahasznosítására buzdította olvasóit :D
Finomfőzelék mellé kerestem valami húsmentes feltétet. A recepten csak minimálisat változtattam, éppen hogy csak, szánk ízére igazítva :) Szívesen ajánlom figyelmetekbe kipróbálását!
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A főtt tojásokat szétválasztjuk, sárga és fehér részre.
A nyers tojásokat is szétválasztjuk, majd fehérjéből egy csipet sóval habot verünk, majd a lisztben elkevert pirospaprikával összekeverjük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott tojásfehérjét, a snidlinget és fűszerezzük, majd egy kis olíva olajjal lazítjuk. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt megsütjük (tepsi méret nálam: 20x30cm).
Amíg sült, a töltelékhez a főtt tojások sárgáját villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a nyers tojások sárgáját és vajjal simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mustárral egy picit pikánsság tesszük.
A megsült tészta hosszanti oldalára kanalazzuk a tölteléket, majd sütőpapír segítségével feltekerjük, és 8-10 percre visszatoljuk a sütőbe.
A sütőből kivéve, sütőpapírba tekerve hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk, friss salátával. Nálunk főzelék mellé volt feltét.
Kötényeket felkötni! Tekerjetek egyet :D