Sült tojásrúd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült tojásrúd

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db keményre főtt tojás fehérje
  • 2 db (nyers) tojás fehérje
  • csipetnyi só
  • őrölt fehér bors
  • 2 ek liszt
  • 1 kk édes nemes paprika őrlemény
  • kis maroknyi apróra vágott snidling

A töltelékhez:

  • 6 db főtt tojás sárgája
  • 2 db nyers tojás sárgája
  • 1 ek puha vaj
  • őrölt fehér bors
  • 1 kk mustár

Sztori:

Mutatós és finom receptre bukkantam Ottisnál, aki a húsvéti főtt tojás újrahasznosítására buzdította olvasóit :D
Finomfőzelék mellé kerestem valami húsmentes feltétet. A recepten csak minimálisat változtattam, éppen hogy csak, szánk ízére igazítva :) Szívesen ajánlom figyelmetekbe kipróbálását!

Elkészítése:

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A főtt tojásokat szétválasztjuk, sárga és fehér részre.

A nyers tojásokat is szétválasztjuk, majd fehérjéből egy csipet sóval habot verünk, majd a lisztben elkevert pirospaprikával összekeverjük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott tojásfehérjét, a snidlinget és fűszerezzük, majd egy kis olíva olajjal lazítjuk. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt megsütjük (tepsi méret nálam: 20x30cm).

Amíg sült, a töltelékhez a főtt tojások sárgáját villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a nyers tojások sárgáját és vajjal simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mustárral egy picit pikánsság tesszük.

A megsült tészta hosszanti oldalára kanalazzuk a tölteléket, majd sütőpapír segítségével feltekerjük, és 8-10 percre visszatoljuk a sütőbe.

A sütőből kivéve, sütőpapírba tekerve hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk, friss salátával. Nálunk főzelék mellé volt feltét.

Kötényeket felkötni! Tekerjetek egyet :D