Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült padlizsán saláta recept

Sült padlizsán saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy padlizsán
    • 1 kis doboz natúr joghurt
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 marék (sótlan) kesudió
    • bors
    • borsikafű

    Elkészítése:

    A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon).

    A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük (óvatosan, hogy ne törjön szét nagyon) a joghurttal és a tejföllel majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük.

    A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

    Tipp:

    Grillezett vagy sült húsokhoz passzol leginkább. Jó kiegészítője lehet más köreteknek (pl rizs).

    A padlizsánt megsüthetjük hozzá grillen vagy sütőben, de akár egy kis olívaolajon is a serpenyőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá