Sült padlizsán saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék (sótlan) kesudió
  • bors
  • borsikafű

Elkészítése:

A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon).

A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük (óvatosan, hogy ne törjön szét nagyon) a joghurttal és a tejföllel majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük.

A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

Tipp:

Grillezett vagy sült húsokhoz passzol leginkább. Jó kiegészítője lehet más köreteknek (pl rizs).

A padlizsánt megsüthetjük hozzá grillen vagy sütőben, de akár egy kis olívaolajon is a serpenyőben.