Sült gyümölcsök sajtkrémmel töltve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 félkemény őszibarack
- 1 körte
- 2 dkg vaj
- 1 kk cukor vagy méz
- pici só
- pici fahéj
- 3 kk homoktövis szörp
- 1 e mézben tartósított homoktövis
- 8-10 dkg mascarpone
- ízlés szerint pár fodormenta levél
Elkészítése:
A gyümölcsök belsejét megtisztítjuk a magoktól illetve a magházaktól.
A menta leveleket nagyon apróra vágjuk
1 dkg vajat megolvasztunk a cukorral, sóval és fahéjjal, majd a gyümölcsöket a vágott felükkel lefelé pár percig sütjük benne, amíg a cukor karamellizálódik.
A puha, maradék vajat kihabosítjuk a sajttal és a homoktövis szörppel, majd összekeverjük az apróra vágott menta levéllel.
A kész gyümölcsöket tányérra tesszük és belsejüket megtöltjük a krémmel és melegen tálaljuk (de hidegen is finom).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









