Sült gyümölcsök sajtkrémmel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 félkemény őszibarack
- 1 körte
- 2 dkg vaj
- 1 kk cukor vagy méz
- pici só
- pici fahéj
- 3 kk homoktövis szörp
- 1 e mézben tartósított homoktövis
- 8-10 dkg mascarpone
- ízlés szerint pár fodormenta levél
Elkészítése:
A gyümölcsök belsejét megtisztítjuk a magoktól illetve a magházaktól.
A menta leveleket nagyon apróra vágjuk
1 dkg vajat megolvasztunk a cukorral, sóval és fahéjjal, majd a gyümölcsöket a vágott felükkel lefelé pár percig sütjük benne, amíg a cukor karamellizálódik.
A puha, maradék vajat kihabosítjuk a sajttal és a homoktövis szörppel, majd összekeverjük az apróra vágott menta levéllel.
A kész gyümölcsöket tányérra tesszük és belsejüket megtöltjük a krémmel és melegen tálaljuk (de hidegen is finom).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »