Sült gyümölcsök sajtkrémmel töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 félkemény őszibarack
  • 1 körte
  • 2 dkg vaj
  • 1 kk cukor vagy méz
  • pici só
  • pici fahéj
  • 3 kk homoktövis szörp
  • 1 e mézben tartósított homoktövis
  • 8-10 dkg mascarpone
  • ízlés szerint pár fodormenta levél

Elkészítése:

A gyümölcsök belsejét megtisztítjuk a magoktól illetve a magházaktól.

A menta leveleket nagyon apróra vágjuk

1 dkg vajat megolvasztunk a cukorral, sóval és fahéjjal, majd a gyümölcsöket a vágott felükkel lefelé pár percig sütjük benne, amíg a cukor karamellizálódik.

A puha, maradék vajat kihabosítjuk a sajttal és a homoktövis szörppel, majd összekeverjük az apróra vágott menta levéllel.

A kész gyümölcsöket tányérra tesszük és belsejüket megtöltjük a krémmel és melegen tálaljuk (de hidegen is finom).