Sült dió mézzel recept
Hozzávalók:
- 15 dkg dió
- 3 evőkanál barnacukor
- 1 evőkanél méz
- pici fahéj
Elkészítése:
Szórjuk forró serpenyőbe a diót, majd tegyük hozzá a cukrot is. Kevergessük folyamatosan, amíg a cukor folyékony lesz, ekkor adjuk hozzá a mézet is.
Addig rázogatjuk, sütjük, amíg szépen karamellizálódik. Szórjuk meg fahéjjal, ezután sütőpapírra terítjük, így hagyjuk kihűlni.
Tároljuk műanyag dobozban, így ropogós marad.
Tipp:
Tökéletes rágcsálni való az esti sorozatokhoz vagy egy jó meccshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









