Sült dió mézzel recept

Hozzávalók:
- 15 dkg dió
- 3 evőkanál barnacukor
- 1 evőkanél méz
- pici fahéj
Elkészítése:
Szórjuk forró serpenyőbe a diót, majd tegyük hozzá a cukrot is. Kevergessük folyamatosan, amíg a cukor folyékony lesz, ekkor adjuk hozzá a mézet is.
Addig rázogatjuk, sütjük, amíg szépen karamellizálódik. Szórjuk meg fahéjjal, ezután sütőpapírra terítjük, így hagyjuk kihűlni.
Tároljuk műanyag dobozban, így ropogós marad.
Tipp:
Tökéletes rágcsálni való az esti sorozatokhoz vagy egy jó meccshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »