Sült bolognai recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 csomag bolognai szósz (mindegy milyen)
- só, olaj
- 25 dkg száraz tészta (mindegy milyen)
- 10 dkg szalonna
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika (esetleg pritamin paprika)
- zöldségzöldje
Elkészítése:
A húst 1 ek olajon megsütöttem, majd a szószt hozzáöntöttem.
A kifőtt tésztát összevegyítettem a szószos husival, aprított petrezselyemmel turbóztam, ezután tűzálló tálba raktam, szeletelt paradicsomot illetve paprika karikákat tettem rá, majd megszórtam reszelt sajttal és szalonna darabkákkal.
Sütés: 190 fokon kb negyed óra volt.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Bolti szósszal nagyon gyorsan elkészül ez az étel, de házi szószt is alkothatunk, ha időnk engedi. Elkészítését már megosztottam veletek: “Házi bolognai pennével” receptemben!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









