Sült bolognai recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 csomag bolognai szósz (mindegy milyen)
- só, olaj
- 25 dkg száraz tészta (mindegy milyen)
- 10 dkg szalonna
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika (esetleg pritamin paprika)
- zöldségzöldje
Elkészítése:
A húst 1 ek olajon megsütöttem, majd a szószt hozzáöntöttem.
A kifőtt tésztát összevegyítettem a szószos husival, aprított petrezselyemmel turbóztam, ezután tűzálló tálba raktam, szeletelt paradicsomot illetve paprika karikákat tettem rá, majd megszórtam reszelt sajttal és szalonna darabkákkal.
Sütés: 190 fokon kb negyed óra volt.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Bolti szósszal nagyon gyorsan elkészül ez az étel, de házi szószt is alkothatunk, ha időnk engedi. Elkészítését már megosztottam veletek: “Házi bolognai pennével” receptemben!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »