Sült batáta bébispenót mártással recept

Hozzávalók:
- 60 dkg batáta
- 50 dkg bébispenót
- 2 dl tej
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- só, bors
- szerecsendió
- 1 teáskanál olaj
Elkészítése:
A batátát megtisztítjuk és vastagabb karikákra vágjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és sorban rárakjuk a batáta karikákat. Enyhén megsózzuk, borsozzuk és megspricceljük kevés olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15-20 perc alatt megsütjük.
Amíg sül a batáta, addig elkészítjük a mártást.
A bébispenótot balanszírozzuk, majd egy edénybe kiszedjük sózzuk, borsozzuk, reszerűnk rá szerecsendiót, öntünk rá a tejből és összeturmixoljuk.
A maradék tejet kikeverjük a keményítővel, beleöntjük a spenótba, összekeverjük és visszatesszük a tűzre, majd felforraljuk és kész is a mártás.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »