Sonkás-tejszínes tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál tejföl
- 15 dkg füstölt sonka
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint bors
- 1-2 evőkanál szárított bazsalikom
- 25 dkg spagetti
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kész, leszűrjük, egy tálba öntjük és egy kevés (olíva)olajjal összeforgatjuk.
Egy serpenyőben kevés (olíva)olajat hevítünk és megpirítjuk benne a kockára vágott füstölt sonkát, majd a felaprított hagymát. Átforgatjuk, dinszteljük, amíg üveges nem lesz, majd lehúzzuk a tűzről, ráöntjük a tejszínt és beleteszünk még pár evőkanál tejfölt.
Hozzákeverjük az aprított a fokhagymát, a borsot és bőven megszórjuk bazsalikommal.
Kb 5-8 percig, állandó kevergetés mellett főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.
Ízlés szerint reszelt sajttal megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









