Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos omlett recept

Sonkás-sajtos omlett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csipet só
    • 2-3 szelet csirkemell sonka
    • 1 púpos ek reszelt sajt
    • 1 kk olaj

    Elkészítése:

    A sonkát apró kockára vágjuk. Egy közepes serpenyőben kevés olajat forrósítunk.

    A tojásokat egy tálba ütjük, és a sóval egy villa segítségével kicsit felverjük. A felvert tojást a forró serpenyőbe öntjük, ahol közepesnél kisebb lángon sütjük.

    Rászórjuk a sonkát, majd a reszelt sajtot.  Ízlés szerinti szilárdságig sütjük.

    Melegen, apróra vágott metélőhagymával megszórva és friss kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    Ma egy roppant egyszerű tojásos reggelit készítettem a hűtőben talált maradékok felhasználásával.
    Melegen az igazi. A friss, ropogós héjú kenyér elmaradhatatlan kísérője.

    A sonkás-sajtos omlett kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 171 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá