Sonkás-camembertsajtos napsugár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs leveles tészta
- 1 dkg feketeerdei sonka
- 1 fatégelyes camembert sajt
- 2 szál csemegehagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet őrölt bors és só
Elkészítése:
Az egyik leveles tésztát kitekerjük és a lehető legnagyobb átmérőben (akár még sodorhatunk is rajta egy picit, mert hosszan téglalap alakú) egy fedőt ráhelyezve kört vágunk ki belőle.
A camembert sajt egyik oldalán a tetejét vékonyan levágjuk, rátesszük a felkarikázott csemegehagymát, sózzuk, borsozzuk és visszahelyezzük a sajt levágott felét.
A körtésztát megkenjük tojással, a közepébe helyezzük a sajtot és körbe rakjuk a sonkaszeletekkel.
A másik tésztalapot is méretre sodorjuk, kört vágunk ki belőle és ráhelyezzük a másik sonkás lapra úgy, hogy fedje egymást a kettő.
Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A sajt felett elegyengetjük a tésztát és egy kisebb tálkát borítunk rá, ami körben egyforma távolságban van a sajttól.
Ezután egy késsel a tálkától kifelé haladva egyenletesen, egyforma méretűen bevágjuk a nap sugarait. Levesszük a kis tálkát és minden bevágást egyszer megtekerünk.
Tojással megkenjük és nagyjából 25-28 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült, éles késsel levágjuk a sajt feletti tésztát (a legjobb falat) és amíg folyós a camembert sajt, a letört napsugarait belemártogatva fogyasztjuk.
A leeső szélét is tojással kenve, esetleg reszelt sajttal szórva egy másik tepsiben megsütjük, az lesz a repeta! :)
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »