Sonkás-camembertsajtos napsugár recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 cs leveles tészta
- 1 dkg feketeerdei sonka
- 1 fatégelyes camembert sajt
- 2 szál csemegehagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet őrölt bors és só
Elkészítése:
Az egyik leveles tésztát kitekerjük és a lehető legnagyobb átmérőben (akár még sodorhatunk is rajta egy picit, mert hosszan téglalap alakú) egy fedőt ráhelyezve kört vágunk ki belőle.
A camembert sajt egyik oldalán a tetejét vékonyan levágjuk, rátesszük a felkarikázott csemegehagymát, sózzuk, borsozzuk és visszahelyezzük a sajt levágott felét.
A körtésztát megkenjük tojással, a közepébe helyezzük a sajtot és körbe rakjuk a sonkaszeletekkel.
A másik tésztalapot is méretre sodorjuk, kört vágunk ki belőle és ráhelyezzük a másik sonkás lapra úgy, hogy fedje egymást a kettő.
Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A sajt felett elegyengetjük a tésztát és egy kisebb tálkát borítunk rá, ami körben egyforma távolságban van a sajttól.
Ezután egy késsel a tálkától kifelé haladva egyenletesen, egyforma méretűen bevágjuk a nap sugarait. Levesszük a kis tálkát és minden bevágást egyszer megtekerünk.
Tojással megkenjük és nagyjából 25-28 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült, éles késsel levágjuk a sajt feletti tésztát (a legjobb falat) és amíg folyós a camembert sajt, a letört napsugarait belemártogatva fogyasztjuk.
A leeső szélét is tojással kenve, esetleg reszelt sajttal szórva egy másik tepsiben megsütjük, az lesz a repeta! :)
Jó étvágyat kívánok!