Sonkás-camembertsajtos napsugár

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 cs leveles tészta
  • 1 dkg feketeerdei sonka
  • 1 fatégelyes camembert sajt
  • 2 szál csemegehagyma
  • 1 tojás
  • csipet őrölt bors és só

Elkészítése:

Az egyik leveles tésztát kitekerjük és a lehető legnagyobb átmérőben (akár még sodorhatunk is rajta egy picit, mert hosszan téglalap alakú) egy fedőt ráhelyezve kört vágunk ki belőle.

A camembert sajt egyik oldalán a tetejét vékonyan levágjuk, rátesszük a felkarikázott csemegehagymát, sózzuk, borsozzuk és visszahelyezzük a sajt levágott felét.

A körtésztát megkenjük tojással, a közepébe helyezzük a sajtot és körbe rakjuk a sonkaszeletekkel.
A másik tésztalapot is méretre sodorjuk, kört vágunk ki belőle és ráhelyezzük a másik sonkás lapra úgy, hogy fedje egymást a kettő.

Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A sajt felett elegyengetjük a tésztát és egy kisebb tálkát borítunk rá, ami körben egyforma távolságban van a sajttól.

Ezután egy késsel a tálkától kifelé haladva egyenletesen, egyforma méretűen bevágjuk a nap sugarait. Levesszük a kis tálkát és minden bevágást egyszer megtekerünk.

Tojással megkenjük és nagyjából 25-28 perc alatt megsütjük.

Miután elkészült, éles késsel levágjuk a sajt feletti tésztát (a legjobb falat) és amíg folyós a camembert sajt, a letört napsugarait belemártogatva fogyasztjuk.

A leeső szélét is tojással kenve, esetleg reszelt sajttal szórva egy másik tepsiben megsütjük, az lesz a repeta! :)

Jó étvágyat kívánok!