Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-újhagymás rizsgolyók recept

Sajtos-újhagymás rizsgolyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg főtt rizs
    • 2 közepes szál újhagyma
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 nagy csipet só
    • 2 nagy csipet őrölt bors
    • 3 púpos ek zsemlemorzsa a forgatáshoz
    • 6-7 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Egy tálba öntjük a kifőtt rizsát, a reszelt sajtot, a tojást, az apróra vágott újhagymát. Ízesítjük sóval és borssal.

    A masszát jól összedolgozzuk és kézzel nagyobb diónyi golyókat sodrunk. Megforgatjuk a zsemlemorzsában.

    Olajat forrósítunk, amiben közepes lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Melegen, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal vagy friss salátával kínáljuk.

    Tipp:

    Ezt az egyszerű ételt még tegnap készítettem vacsorára. Tulajdonképpen egy kis maradék főtt rizs megmentése volt a cél. Került bele egy tojás, kevés reszelt sajt és újhagyma. Ettől igazán különleges íze lett a golyóknak. A hagyma jöhet minden formában, nagyon szeretjük. De tehetünk bele apróra kockázott sonkát, felvágottat is. Kívül picit ropogós, de belül puha, sajtos.
    Egyetlen szépséghibája volt, hogy az újhagymaszár darabok a golyók külső felületén sütéskor megbarnultak, de ez nem rontott az ízén. Tejfölös mártogatós készült hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá