Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálba öntjük a kifőtt rizsát, a reszelt sajtot, a tojást, az apróra vágott újhagymát. Ízesítjük sóval és borssal.
A masszát jól összedolgozzuk és kézzel nagyobb diónyi golyókat sodrunk. Megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Olajat forrósítunk, amiben közepes lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal vagy friss salátával kínáljuk.
Ezt az egyszerű ételt még tegnap készítettem vacsorára. Tulajdonképpen egy kis maradék főtt rizs megmentése volt a cél. Került bele egy tojás, kevés reszelt sajt és újhagyma. Ettől igazán különleges íze lett a golyóknak. A hagyma jöhet minden formában, nagyon szeretjük. De tehetünk bele apróra kockázott sonkát, felvágottat is. Kívül picit ropogós, de belül puha, sajtos.
Egyetlen szépséghibája volt, hogy az újhagymaszár darabok a golyók külső felületén sütéskor megbarnultak, de ez nem rontott az ízén. Tejfölös mártogatós készült hozzá.