Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta recept

Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 szelet házi sonka
    • 1-2 szál újhagyma
    • 3 dkg cukkini
    • 3 dkg kápia paprika (vagy pritamin)
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1-2 ág friss rozmaring
    • 1 ek vaj, vagy olívaolaj
    • bors

    Elkészítése:

    Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit felszeleteljük, majd a szeleteket négyfelé vágjuk. A paprikát vékony szeletekre, majd a szeleteket is több, kisebb darabra vágjuk. A sonkát felcsíkozzuk.

    A tojásokat egyenként, külön kis tálkában felütjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és felverjük.

    Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, rádobjuk az apróra vágott zöldségeket, és a sonkát kissé megpirítjuk együtt a zöldségekkel. Hozzáadjuk az aprított rozmaring leveleket, és az egészre ráöntjük a felvert tojásokat.

    Kissé lejjebb vesszük a lángot, nehogy megégjen az alja. Pár percre fedőt is tehetünk rá.

    Mikor már a felső része is kezd megsülni, egy fordító lapáttal, vagy lapos fakanállal az egyik felét ráfordítjuk a másikra és így még egy pár percig sütjük.

    Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

    A rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 167 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá