Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 szelet házi sonka
- 1-2 szál újhagyma
- 3 dkg cukkini
- 3 dkg kápia paprika (vagy pritamin)
- 5 dkg reszelt sajt
- 1-2 ág friss rozmaring
- 1 ek vaj, vagy olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit felszeleteljük, majd a szeleteket négyfelé vágjuk. A paprikát vékony szeletekre, majd a szeleteket is több, kisebb darabra vágjuk. A sonkát felcsíkozzuk.
A tojásokat egyenként, külön kis tálkában felütjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és felverjük.
Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, rádobjuk az apróra vágott zöldségeket, és a sonkát kissé megpirítjuk együtt a zöldségekkel. Hozzáadjuk az aprított rozmaring leveleket, és az egészre ráöntjük a felvert tojásokat.
Kissé lejjebb vesszük a lángot, nehogy megégjen az alja. Pár percre fedőt is tehetünk rá.
Mikor már a felső része is kezd megsülni, egy fordító lapáttal, vagy lapos fakanállal az egyik felét ráfordítjuk a másikra és így még egy pár percig sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
A rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 9 g