Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2-3 szelet házi sonka
  • 1-2 szál újhagyma
  • 3 dkg cukkini
  • 3 dkg kápia paprika (vagy pritamin)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1-2 ág friss rozmaring
  • 1 ek vaj, vagy olívaolaj
  • bors

Elkészítése:

Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit felszeleteljük, majd a szeleteket négyfelé vágjuk. A paprikát vékony szeletekre, majd a szeleteket is több, kisebb darabra vágjuk. A sonkát felcsíkozzuk.

A tojásokat egyenként, külön kis tálkában felütjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és felverjük.

Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, rádobjuk az apróra vágott zöldségeket, és a sonkát kissé megpirítjuk együtt a zöldségekkel. Hozzáadjuk az aprított rozmaring leveleket, és az egészre ráöntjük a felvert tojásokat.

Kissé lejjebb vesszük a lángot, nehogy megégjen az alja. Pár percre fedőt is tehetünk rá.

Mikor már a felső része is kezd megsülni, egy fordító lapáttal, vagy lapos fakanállal az egyik felét ráfordítjuk a másikra és így még egy pár percig sütjük.

Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.