Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Roston csirke burger recept

Roston csirke burger
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2 kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3,8 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Lekenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 2 ek szezámmag

    Húshoz:

    • 10 vékony szelet csirkemell
    • 1 kk só
    • 2 tk grill fűszerkeverék
    • 2 dl tej
    • 3-4 ek olaj

    A burger töltéséhez:

    • 3 közepes paradicsom
    • 2 kis fej lila hagyma
    • 10 db jégsaláta levél
    • Mustár
    • Ketchup
    • Majonéz

    Elkészítése:

    A megtisztított, lecsepegtetett husikat meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és egy tálkába fektetjük. Felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácoljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg, de nem forró tejbe és megszórjuk a cukorral. Hagyjuk felfutni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk sót, amit kicsit betakarunk egy kevés liszttel, a felfutott élesztőt, a margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 10 egyenlő részre osztjuk.

    Zsemléket formálunk a tésztadarabokból úgy, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe fektetünk és a szélétől a közepe felé elkezdjük a gombóc közepébe nyomni a tésztát. Ezután fejjel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük (Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.). Ott még kb. 45 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot és a lila hagymát felkarikázzuk. A husikat kiemeljük a tejből és leitatjuk róla a nedvességet. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. (Kb. 7-8 perc elég neki, de ez függ a husik vastagságától is.)

    Végül a zsemléket kettévágjuk, a zöldségekkel és a sült húsokkal megrakjuk. Ízlés szerin majonézzel, mustárral és ketchuppal kínáljuk.

    Tipp:

    Már rég volt étlapon hamburger, de most egy egészségesebb és gyorsabb változatot készítettem.
    A zöldségek természetesen ízlés szerint változtathatóak, nálunk épp ezek voltak itthon. A zsemle tésztát most a szokásos 8 helyett 10 részre osztottam, hogy kisebbek burgerek készüljenek, de töltve így is méretesek lettek :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá