Rántott tojás recept

Elkészítése:
Egy kisebb fazékban vizet forralunk, amibe teszünk két evőkanál ecetet. Ha már látunk apró buborékokat, akkor egy kis tálkába beleütjük egyesével a tojásokat és óvatosan a vízbe engedjük.
Érdemes egyszerre csak 2 darabot beletenni. 5 percig mérsékelt lángon főzzük. A fazék alján maradnak, de a fehérje rész egy kicsit megszilárdul.
Utána egy szűrőkanál segítségével óvatosan kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és hagyjuk hűlni.
Közben három tányért készítünk.
Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másikba a tojásokat egy villával kicsit felverjük és ízesítjük sóval, borssal, majd a harmadikba öntjük a zsemlemorzsát.
A tojásokat óvatosan először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsában forgatjuk meg.
Egy magasabb falú, kisebb tálba olajat forrósítunk. Az a jó, ha kicsit magasabban van az olaj.
Majd beleengedjük a tojásokat és közepestől egy kicsit mérsékelt lángon világosra sütjük őket.
Konyhai papírtörlőre szedjük, majd azonnal kínáljuk.
Tipp:
Van a családban, aki nem szereti a lágy tojást és van, aki mindennap szívesen ezt enné.
Nos, előbbiek rántott csirkét kaptak, utóbbiak pedig a húson túl valami különlegeset.
Ezt már olyan rég készültem kipróbálni. Kicsit izgultam is, de nagyon meg voltam elégedve a végeredménnyel.
A köret a család kívánságára hagymás, petrezselymes krumpli lett.
A tojás lágysága attól függ, hogy az olajban mennyi ideig sütjük. Ha hígra szeretnénk, akkor érdemes egész rövid ideig és világosra sütni.
Arra figyeljünk, hogy egész friss legyen a tojás.
Most azt a mennyiséget írom le, ami négy személyre szól.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »