Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy kisebb fazékban vizet forralunk, amibe teszünk két evőkanál ecetet. Ha már látunk apró buborékokat, akkor egy kis tálkába beleütjük egyesével a tojásokat és óvatosan a vízbe engedjük.
Érdemes egyszerre csak 2 darabot beletenni. 5 percig mérsékelt lángon főzzük. A fazék alján maradnak, de a fehérje rész egy kicsit megszilárdul.
Utána egy szűrőkanál segítségével óvatosan kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és hagyjuk hűlni.
Közben három tányért készítünk.
Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másikba a tojásokat egy villával kicsit felverjük és ízesítjük sóval, borssal, majd a harmadikba öntjük a zsemlemorzsát.
A tojásokat óvatosan először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsában forgatjuk meg.
Egy magasabb falú, kisebb tálba olajat forrósítunk. Az a jó, ha kicsit magasabban van az olaj.
Majd beleengedjük a tojásokat és közepestől egy kicsit mérsékelt lángon világosra sütjük őket.
Konyhai papírtörlőre szedjük, majd azonnal kínáljuk.
Van a családban, aki nem szereti a lágy tojást és van, aki mindennap szívesen ezt enné.
Nos, előbbiek rántott csirkét kaptak, utóbbiak pedig a húson túl valami különlegeset.
Ezt már olyan rég készültem kipróbálni. Kicsit izgultam is, de nagyon meg voltam elégedve a végeredménnyel.
A köret a család kívánságára hagymás, petrezselymes krumpli lett.
A tojás lágysága attól függ, hogy az olajban mennyi ideig sütjük. Ha hígra szeretnénk, akkor érdemes egész rövid ideig és világosra sütni.
Arra figyeljünk, hogy egész friss legyen a tojás.
Most azt a mennyiséget írom le, ami négy személyre szól.