Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott kovászos uborka recept

Rántott kovászos uborka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes kovászos ubroka
    • kb 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • kb 10 dkg zsemlemorzsa
    • kevés víz (kb 50 ml)
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A kovászos uborkát kivesszük a levéből, felezzük vagy negyedeljük és papírtörlővel szárazra töröljük.

    10 dkg lisztet, a tojásokat és annyi vizet összekeverünk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Egy edényben olajat forrósítunk.

    Az uborkákat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    A bepanírozott uborkákat közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá