Rántott kovászos uborka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 közepes kovászos ubroka
- kb 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- kb 10 dkg zsemlemorzsa
- kevés víz (kb 50 ml)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kovászos uborkát kivesszük a levéből, felezzük vagy negyedeljük és papírtörlővel szárazra töröljük.
10 dkg lisztet, a tojásokat és annyi vizet összekeverünk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Egy edényben olajat forrósítunk.
Az uborkákat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
A bepanírozott uborkákat közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.