Rántott kovászos uborka recept

Hozzávalók:
- 4 közepes kovászos ubroka
- kb 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- kb 10 dkg zsemlemorzsa
- kevés víz (kb 50 ml)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kovászos uborkát kivesszük a levéből, felezzük vagy negyedeljük és papírtörlővel szárazra töröljük.
10 dkg lisztet, a tojásokat és annyi vizet összekeverünk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Egy edényben olajat forrósítunk.
Az uborkákat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
A bepanírozott uborkákat közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »