Rántott kovászos uborka recept

Hozzávalók:
- 4 közepes kovászos ubroka
- kb 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- kb 10 dkg zsemlemorzsa
- kevés víz (kb 50 ml)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kovászos uborkát kivesszük a levéből, felezzük vagy negyedeljük és papírtörlővel szárazra töröljük.
10 dkg lisztet, a tojásokat és annyi vizet összekeverünk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Egy edényben olajat forrósítunk.
Az uborkákat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
A bepanírozott uborkákat közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »