Rántott kovászos uborka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 közepes kovászos ubroka
  • kb 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • só, bors
  • kb 10 dkg zsemlemorzsa
  • kevés víz (kb 50 ml)
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A kovászos uborkát kivesszük a levéből, felezzük vagy negyedeljük és papírtörlővel szárazra töröljük.

10 dkg lisztet, a tojásokat és annyi vizet összekeverünk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Egy edényben olajat forrósítunk.

Az uborkákat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

A bepanírozott uborkákat közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük.