Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott karfiol recept

Rántott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kis karfiol
    • 20 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg zsemlemorzsa
    • 4 dl napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk. A nagyobb rózsákat félbe, vagy negyedbe vágjuk. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük (tovább nem szabad, mert nagyon megpuhul a karfiol, és nem lehet panírozni). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt, bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd felvert, sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Forró zsiradékban kisütjük.

    Tipp:

    Gyors panírozás, ha kevés az időnk: tojás+só+ kevés liszt,úgy hogy még folyékony legyen a massza! A kihűlt karfiolra öntjük, és alaposan megforgatjuk benne. A zsemlemorzsát egy erős tasakba tesszük, 2-3 karfiolt beledobunk, és óvatosan a tasakban összerázzuk. Így 5 perc alatt bepaníroztuk a hozzávalókat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá