Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk. A nagyobb rózsákat félbe, vagy negyedbe vágjuk. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük (tovább nem szabad, mert nagyon megpuhul a karfiol, és nem lehet panírozni). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt, bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd felvert, sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró zsiradékban kisütjük.
Gyors panírozás, ha kevés az időnk: tojás+só+ kevés liszt,úgy hogy még folyékony legyen a massza! A kihűlt karfiolra öntjük, és alaposan megforgatjuk benne. A zsemlemorzsát egy erős tasakba tesszük, 2-3 karfiolt beledobunk, és óvatosan a tasakban összerázzuk. Így 5 perc alatt bepaníroztuk a hozzávalókat.