Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott háromszög sajt hagymás rizzsel recept

Rántott háromszög sajt hagymás rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sajthoz:

    • 6 darab háromszög sajt
    • liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • csipet só
    • fél l étolaj

    Rizshez:

    • fél bögre (basmati) rizs
    • 1 fej vöröshagyma
    • egy bögre víz
    • fél tyúkhúsleves kocka
    • 1 ek (olíva)olaj
    • 1 mk só

    Elkészítése:

    Először a tojásokat egy csipet sóval, villa segítségével jó alaposan felverem. Lisztet és zsemlemorzsát készítek mellé. Ezekhez pontos mennyiséget nem tudok megadni, annyira lesz szükség, amennyiben kényelmesen meg tudjuk mártóztatni a sajtokat.

    Közben az olajat elkezdem forrósítani, éppen megfelelő hőmérsékletű lesz, mire a panírozással végzek.

    Minden sajtot megforgatok a lisztben, majd a tojásban, illetve a zsemlemorzsában. Egy apró, mégis nagyon hasznos trükk: a dupla panírozás. Ismét a tojásban hempergetem meg, majd a zsemlemorzsában, így kerülöm el, hogy a sajt sülés közben kifolyjon.

    A mostanra kellő forróságúra hevülő olajba helyezem a sajtokat és néha picit megmozgatva, körülbelül 8 perc alatt aranyszínűre sütöm őket. Az olajból kiemelve, papírtörlővel bélelt tányérra szedem.

    A köret elkészítésének kezdő lépéseként a vöröshagymát megtisztítom, kisebb kockákra vágom és az olajon puhára dinsztelem. Ezután hozzáadom a rizst, a fél tyúkhúsleves kockát, a sót és felöntöm a vízzel. Ritkán megkeverve, pontosan 10 percig főzöm, majd elzárom alatta a gázt és további néhány percig fedő alatt hagyom, hogy a rizs a maradék nedvességet is magába szívja.

    Bár hidegen is nagyon finom, jó melegen a legfantasztikusabb.

    Kínálhatjuk salátával, majonézzel, sült krumplival is, de bármilyen bogyós gyümölcsmártással is izgalmas lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá