Rántott háromszög sajt hagymás rizzsel recept
Hozzávalók:
Sajthoz:
- 6 darab háromszög sajt
- liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- csipet só
- fél l étolaj
Rizshez:
- fél bögre (basmati) rizs
- 1 fej vöröshagyma
- egy bögre víz
- fél tyúkhúsleves kocka
- 1 ek (olíva)olaj
- 1 mk só
Elkészítése:
Először a tojásokat egy csipet sóval, villa segítségével jó alaposan felverem. Lisztet és zsemlemorzsát készítek mellé. Ezekhez pontos mennyiséget nem tudok megadni, annyira lesz szükség, amennyiben kényelmesen meg tudjuk mártóztatni a sajtokat.
Közben az olajat elkezdem forrósítani, éppen megfelelő hőmérsékletű lesz, mire a panírozással végzek.
Minden sajtot megforgatok a lisztben, majd a tojásban, illetve a zsemlemorzsában. Egy apró, mégis nagyon hasznos trükk: a dupla panírozás. Ismét a tojásban hempergetem meg, majd a zsemlemorzsában, így kerülöm el, hogy a sajt sülés közben kifolyjon.
A mostanra kellő forróságúra hevülő olajba helyezem a sajtokat és néha picit megmozgatva, körülbelül 8 perc alatt aranyszínűre sütöm őket. Az olajból kiemelve, papírtörlővel bélelt tányérra szedem.
A köret elkészítésének kezdő lépéseként a vöröshagymát megtisztítom, kisebb kockákra vágom és az olajon puhára dinsztelem. Ezután hozzáadom a rizst, a fél tyúkhúsleves kockát, a sót és felöntöm a vízzel. Ritkán megkeverve, pontosan 10 percig főzöm, majd elzárom alatta a gázt és további néhány percig fedő alatt hagyom, hogy a rizs a maradék nedvességet is magába szívja.
Bár hidegen is nagyon finom, jó melegen a legfantasztikusabb.
Kínálhatjuk salátával, majonézzel, sült krumplival is, de bármilyen bogyós gyümölcsmártással is izgalmas lehet.