Rántott brie sajt rizzsel recept

Hozzávalók:
- 4 db 20 dkg-os brie sajt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kukoricadara (panírozáshoz)
- liszt (panírozáshoz)
- 20 dkg jázmin rizs
- só
- víz
- olaj
- áfonya lekvár
Elkészítése:
A sajtokat bepanírozzuk. Először lisztben, utána tojásban, majd kukoricadarában óvatosan megforgatjuk. A panírozott sajtokat forró olajba tesszük és addig sütjük, ameddig a panír megsül.
Az ételhez jázmin riszt készítünk. A rizst megmossuk, majd egy lábasba tesszük és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takaréklángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Tálaláskor áfonya lekvárt kínálunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »