Rántott brie sajt rizzsel recept

Hozzávalók:
- 4 db 20 dkg-os brie sajt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kukoricadara (panírozáshoz)
- liszt (panírozáshoz)
- 20 dkg jázmin rizs
- só
- víz
- olaj
- áfonya lekvár
Elkészítése:
A sajtokat bepanírozzuk. Először lisztben, utána tojásban, majd kukoricadarában óvatosan megforgatjuk. A panírozott sajtokat forró olajba tesszük és addig sütjük, ameddig a panír megsül.
Az ételhez jázmin riszt készítünk. A rizst megmossuk, majd egy lábasba tesszük és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takaréklángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Tálaláskor áfonya lekvárt kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »