Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos pizza recept

Rácsos pizza
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    1 db 32×32-es tepsihez:

    • 35 dkg liszt
    • 2 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított
    • 1/2 dl étolaj
    • 1 kk só
    • Langyos víz

    Feltéthez:

    • 1 db pizzakrém (házi)
    • 12 dkg gépsonka (egyben)
    • 12 dkg trappista sajt
    • 1/2 doboz konzerves gomba

    Házi pizzakrém recept:

    • 2 ek sűrített paradicsom
    • 1 ek ketchup
    • 1 kk bazsalikom vagy oregánó vagy kakukkfű
    • 1 csipet cukor

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk hozzá kb. 1/2 dl langyos vizet és felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olajat és puha gombóccá gyúrjuk, letakarva kb. 1/2 órát pihentetjük.

    Amíg kel a tészta, a gombát szűrőn lecsepegtetjük.

    A sajtot és a gépsonkát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a lecsepegtetett gombával.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A tésztagombócnak levágjuk a kb. 1/5-ét és vékonyra nyújtuk. Egy késsel hosszúkás téglalapot formázunk belőle és gondosan berácsozzuk a dokkolóval.

    A téglalap leeső széleit hozzágyúrjuk a pizzatésztához és tepsi méretre nyújtjuk.

    Az adott tepsit kibéleljük sütőpapírral, beletesszük a tésztát, rákenjük a pizzakrémet, majd a feltét keverékét is elosztjuk rajta.

    A tésztarácsot elhelyezzük a tetején, gusztán eligazítjuk, betesszük a 200 fokos sütőbe és (légkeveréssel) kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ketchuppal és majonézzel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok! :)

    Tipp:

    A pizzafeltét ízlés szerint változtatható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá