Rácsos pizza

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rácsos pizza

Hozzávalók:

1 db 32×32-es tepsihez:

  • 35 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 kk só
  • Langyos víz

Feltéthez:

  • 1 db pizzakrém (házi)
  • 12 dkg gépsonka (egyben)
  • 12 dkg trappista sajt
  • 1/2 doboz konzerves gomba

Házi pizzakrém recept:

  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek ketchup
  • 1 kk bazsalikom vagy oregánó vagy kakukkfű
  • 1 csipet cukor

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk hozzá kb. 1/2 dl langyos vizet és felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olajat és puha gombóccá gyúrjuk, letakarva kb. 1/2 órát pihentetjük.

Amíg kel a tészta, a gombát szűrőn lecsepegtetjük.

A sajtot és a gépsonkát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a lecsepegtetett gombával.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tésztagombócnak levágjuk a kb. 1/5-ét és vékonyra nyújtuk. Egy késsel hosszúkás téglalapot formázunk belőle és gondosan berácsozzuk a dokkolóval.

A téglalap leeső széleit hozzágyúrjuk a pizzatésztához és tepsi méretre nyújtjuk.

Az adott tepsit kibéleljük sütőpapírral, beletesszük a tésztát, rákenjük a pizzakrémet, majd a feltét keverékét is elosztjuk rajta.

A tésztarácsot elhelyezzük a tetején, gusztán eligazítjuk, betesszük a 200 fokos sütőbe és (légkeveréssel) kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ketchuppal és majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! :)

Tipp:

A pizzafeltét ízlés szerint változtatható.