Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Püspök palacsinta recept

Püspök palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 darabhoz:

    Tésztához:

    • 125 ml tej
    • 125 ml szénsavas ásványvíz
    • 70 g búzafinomliszt
    • 70 g rizsliszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanálnyi fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
    • csipet só
    • 150 g bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölcs és olajos mag
    • (frissen reszelt citromhéj)
    • olaj a sütéshez

    Tálaláshoz:

    • vaníliás cukor
    • porcukor
    • fahéj
    • bármilyen lekvár

    Elkészítése:

    A tojást a tejjel elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet és a fűszereket. A lisztet apránként adagoljuk bele és a tésztát csomómentesre kikeverjük. Végül hozzáöntjük a gyümölcsös-magos mixet.

    Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát és mindkét oldalát barnára sütjük.

    Tálaláskor meghintjük vaníliás cukor-porcukor-fahéj keverékével.

    A lekvár felesleges bele, de aki úgy szeretné, az tehet bele.

    Mivel ez a palacsinta kisebb, mint az eredeti és a sok apró darabkától törékenyebb is, feltekerni nem célszerű. Inkább hagyjuk egyben, vagy hajtsuk félbe!

    Tipp:

    A karácsonyi időszakról megmaradt aszalt gyümölcsöket és magokat kár lenne kidobni.
    Például készíthetünk belőle ilyen finom és tápláló reggelit.

    A palacsintákat 20 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőben sütőttem. Tehát kisebb, mint az átlag. Ellenben kétszer vastagabb is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá