Püspök palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 darabhoz:
Tésztához:
- 125 ml tej
- 125 ml szénsavas ásványvíz
- 70 g búzafinomliszt
- 70 g rizsliszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanálnyi fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- csipet só
- 150 g bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölcs és olajos mag
- (frissen reszelt citromhéj)
- olaj a sütéshez
Tálaláshoz:
- vaníliás cukor
- porcukor
- fahéj
- bármilyen lekvár
Elkészítése:
A tojást a tejjel elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet és a fűszereket. A lisztet apránként adagoljuk bele és a tésztát csomómentesre kikeverjük. Végül hozzáöntjük a gyümölcsös-magos mixet.
Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát és mindkét oldalát barnára sütjük.
Tálaláskor meghintjük vaníliás cukor-porcukor-fahéj keverékével.
A lekvár felesleges bele, de aki úgy szeretné, az tehet bele.
Mivel ez a palacsinta kisebb, mint az eredeti és a sok apró darabkától törékenyebb is, feltekerni nem célszerű. Inkább hagyjuk egyben, vagy hajtsuk félbe!
Tipp:
A karácsonyi időszakról megmaradt aszalt gyümölcsöket és magokat kár lenne kidobni.
Például készíthetünk belőle ilyen finom és tápláló reggelit.
A palacsintákat 20 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőben sütőttem. Tehát kisebb, mint az átlag. Ellenben kétszer vastagabb is.