Püspök palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 darabhoz:
Tésztához:
- 125 ml tej
- 125 ml szénsavas ásványvíz
- 70 g búzafinomliszt
- 70 g rizsliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanálnyi fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- csipet só
- 150 g bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölcs és olajos mag
- (frissen reszelt citromhéj)
- olaj a sütéshez
Tálaláshoz:
- vaníliás cukor
- porcukor
- fahéj
- bármilyen lekvár
Elkészítése:
A tojást a tejjel elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet és a fűszereket. A lisztet apránként adagoljuk bele és a tésztát csomómentesre kikeverjük. Végül hozzáöntjük a gyümölcsös-magos mixet.
Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát és mindkét oldalát barnára sütjük.
Tálaláskor meghintjük vaníliás cukor-porcukor-fahéj keverékével.
A lekvár felesleges bele, de aki úgy szeretné, az tehet bele.
Mivel ez a palacsinta kisebb, mint az eredeti és a sok apró darabkától törékenyebb is, feltekerni nem célszerű. Inkább hagyjuk egyben, vagy hajtsuk félbe!
Tipp:
A karácsonyi időszakról megmaradt aszalt gyümölcsöket és magokat kár lenne kidobni.
Például készíthetünk belőle ilyen finom és tápláló reggelit.
A palacsintákat 20 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőben sütőttem. Tehát kisebb, mint az átlag. Ellenben kétszer vastagabb is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »