Hozzávalók 4 darabhoz:
Tésztához:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A tojást a tejjel elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet és a fűszereket. A lisztet apránként adagoljuk bele és a tésztát csomómentesre kikeverjük. Végül hozzáöntjük a gyümölcsös-magos mixet.
Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát és mindkét oldalát barnára sütjük.
Tálaláskor meghintjük vaníliás cukor-porcukor-fahéj keverékével.
A lekvár felesleges bele, de aki úgy szeretné, az tehet bele.
Mivel ez a palacsinta kisebb, mint az eredeti és a sok apró darabkától törékenyebb is, feltekerni nem célszerű. Inkább hagyjuk egyben, vagy hajtsuk félbe!
A karácsonyi időszakról megmaradt aszalt gyümölcsöket és magokat kár lenne kidobni.
Például készíthetünk belőle ilyen finom és tápláló reggelit.
A palacsintákat 20 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőben sütőttem. Tehát kisebb, mint az átlag. Ellenben kétszer vastagabb is.