Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzatekercs recept

Pizzatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    3 rúdhoz:

    • 1 kg sima liszt
    • 50 g friss élesztő
    • 1 tk só
    • 1 púpos ek tejföl
    • 1 dl étolaj
    • langyos víz

    Töltelékhez:

    • 50 dkg füstölt kolbász
    • 30 dkg sajt
    • pizzakrém
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A tésztához egy kevés langyos vízzel felfuttatott élesztőből és a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, és gombóccá formálva, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, pihentetjük.

    Ha megkelt, 3 egyenlő részre osszuk. Mindegyiket kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, ügyelve arra, hogy téglalap formájú legyen.

    A szélein szabadon hagyva 3cm-t, megkenjük pizzakrémmel, elosztjuk rajta a vékonyra szeletelt kolbász 1/3-át, rászórjuk a reszelt sajt szintén 1/3-át.

    Most a széleit kenjük meg tojással, hajtsuk kicsit be a két keskenyebbik végét, mint a bejglit, azután óvatosan tekerjük fel, és helyezzük sütőpapírral bélelt lemezre, vagy tepsibe.

    Mindhárom tekercset készítsük el így. A végén kenjük le tojással a tetejét, megszórhatjuk szezámmal és egy kevés reszelt sajttal. 15 perc pihentetés után süsük meg 190 fokon kb. 20-22 perc alatt.

    Tipp:

    Ebben az ételben az a jó, hogy ízlés szerint bármivel lehet tölteni, ki-ki választhat kedvére!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá