Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piadina romagnola recept

Piadina romagnola
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • fél tk só
    • 2 evk olíva olaj
    • 1 dl víz +1 ek
    • fél tk szódabikarbóna (ez elhagyható)
    • ízlés szerint sonka, sajt, saláta

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összegyúrjuk. Kemény, sima tésztát kapunk.

    Ha nagyon lágy a tészta akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet, ez a liszt minőségétől függ.

    Cipót formálunk, folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.

    A tésztát átgyúrjuk, hengert formálunk, majd 4 vagy 6 darabra vágjuk. Attól függően, hogy milyen nagy piadinákat szeretnénk. Egy kicsit átgömbölyítjük a tésztagolyókat és kb. 22-24 centis körré nyújtjuk, fontos, hogy 2-3 mm vékony legyen a tésztakorong.

    Egy teflon serpenyőt átkenünk kevés olíva olajjal, közepesnél nagyobb lángon felforrósítjuk az edényt, ekkor a kinyújtott tésztát belerakjuk és pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük.

    Az egyik felére még melegen ízlés szerint sonkát, sajtot, ruccolát, salátát pakolunk, és az üresen maradt részt ráhajtjuk.

    A megmaradt tésztát csomagoljuk vissza a folpackba, 2 napig eláll a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá