Piadina romagnola

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Piadina romagnola

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • fél tk só
  • 2 evk olíva olaj
  • 1 dl víz +1 ek
  • fél tk szódabikarbóna (ez elhagyható)
  • ízlés szerint sonka, sajt, saláta

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összegyúrjuk. Kemény, sima tésztát kapunk.

Ha nagyon lágy a tészta akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet, ez a liszt minőségétől függ.

Cipót formálunk, folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.

A tésztát átgyúrjuk, hengert formálunk, majd 4 vagy 6 darabra vágjuk. Attól függően, hogy milyen nagy piadinákat szeretnénk. Egy kicsit átgömbölyítjük a tésztagolyókat és kb. 22-24 centis körré nyújtjuk, fontos, hogy 2-3 mm vékony legyen a tésztakorong.

Egy teflon serpenyőt átkenünk kevés olíva olajjal, közepesnél nagyobb lángon felforrósítjuk az edényt, ekkor a kinyújtott tésztát belerakjuk és pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük.

Az egyik felére még melegen ízlés szerint sonkát, sajtot, ruccolát, salátát pakolunk, és az üresen maradt részt ráhajtjuk.

A megmaradt tésztát csomagoljuk vissza a folpackba, 2 napig eláll a hűtőben.