Petrezselymes tojásfasírt recept

Hozzávalók:
- 15
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej vöröshagyma
- 3 zsemle
- egy nagy csokor petrezselyem aprítva (minél több annál jobb)
- 5 gerezd fokhagyma (lehet kevesebb is)
- só
- bors
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- étolaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk.
14 tojást felverünk, ízlés szerint sózzuk, majd a hagymán tojásrántottát készítünk belőle.
A kész rántottát kruplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, petrezselyemzöldet, sót és borsot, a zúzott fokhagymát és összegyúrjuk, mint a fasírtot.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »