Petrezselymes tojásfasírt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 15 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej vöröshagyma
- 3 zsemle
- egy nagy csokor petrezselyem aprítva (minél több annál jobb)
- 5 gerezd fokhagyma (lehet kevesebb is)
- só
- bors
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- étolaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk.
14 tojást felverünk, ízlés szerint sózzuk, majd a hagymán tojásrántottát készítünk belőle.
A kész rántottát kruplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, petrezselyemzöldet, sót és borsot, a zúzott fokhagymát és összegyúrjuk, mint a fasírtot.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.