Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orosz húsgombócok mustár mártással recept

Orosz húsgombócok mustár mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált marhahús
    • 4 darab csemegeuborka, lereszelve
    • 3 ek morzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, őrölt bors
    • fél csokor petrezselyem
    • 4 ek olaj

    A mártáshoz.

    • 1 ek liszt
    • 4 dl húsalaplé
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 ek mustár
    • 2 dl krémtejszín
    • 2 ek citromlé

    A körethez:

    • 40 dkg széles metélt

    Elkészítése:

    A húst összekeverjük az uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk.

    Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban átsütjük.

    Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékot megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét és a bort, majd visszatesszük a gombócokat és 25 percig, lassú tűzön, időnként megrázogatva puhára pároljuk.

    A mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét besűrítjük vele. A végén néhány csepp citromlével ízesítjük.

    A köret elkészítése:

    A tésztát lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A gombócokat a tésztával és a mártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá