Orly módra készített sültek recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg liszt
- 0,3 dl étolaj
- 2,2 dl sör
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat külön szétválasztjuk.
A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sört és az étolajat, majd szép simára, csomómentesre keverjük. Ezt a műveletet robotgép alacsony fokozatán is végezhetjük.
Az állaga ne legyen túl folyós és sűrű sem, amit picike liszttel, vagy sörrel hozzáadva kompenzálhatunk, olyan jó kis közepes sűrűségű masszát kell készíteni, amit ha felkanalazunk és visszacsorgatunk, akkor szépen, vastagon folyjon le a kanálról.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a lisztes-tojásos keveréket és jól összedolgozva a két alapot már el is készült a sörtészta.
Bármilyen rántani való szelet húst, halat, zöldséget, sajtot, gyümölcsöt, virslit…stb villával vagy bambusznyársra szúrva a masszába szépen beleforgatva pár perc alatt szép pirosra lehet sütni.
Az orly mártáshoz elmaradhatatlan: ha a sütni való alapanyagokat előzőleg egy kis lisztben megforgatjuk, majd azután tesszük a kész keverékbe, sokkal jobban tapad és szép sima lesz a sült felülete! Ropogós lesz, de nem fog felrepedezni!
Gyerekek is fogyaszthatják, mert a sör alkoholtartalma pillanatok alatt kisül a bundából!
Jelen esetben én most hagymakarikákat, gombát, sertéskarajt és banánt sütöttem orly módra, amit szalmaburgonyával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!