Mini kakaós csiga recept
Hozzávalók kb 24 darabhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 g élesztő
- 3 ek cukor
- 1 kk só
- 0,5 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tej
- ízlés szerint kakaópor és cukor keveréke
Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatjuk.
Addig egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót és 0,5 dl olajat. Hozzáadva az élesztőt alaposan összedolgozzuk.
A tésztát ketté osztjuk, egyenként 0,5 cm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük a tésztát, majd megszórjuk kakaóval és cukorral.
Feltekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk (a maradék tésztát ugyanígy készítjük el).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat, majd tejjel vékonyan megkenjük.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









