Mini kakaós csiga recept
Hozzávalók kb 24 darabhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 g élesztő
- 3 ek cukor
- 1 kk só
- 0,5 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tej
- ízlés szerint kakaópor és cukor keveréke
Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatjuk.
Addig egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót és 0,5 dl olajat. Hozzáadva az élesztőt alaposan összedolgozzuk.
A tésztát ketté osztjuk, egyenként 0,5 cm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük a tésztát, majd megszórjuk kakaóval és cukorral.
Feltekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk (a maradék tésztát ugyanígy készítjük el).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat, majd tejjel vékonyan megkenjük.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









