Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mindenmentes málnafagyi ropogós zabpehellyel recept

Mindenmentes málnafagyi ropogós zabpehellyel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
5 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db banán
    • 1 maréknyi málna
    • 2 maréknyi zabpehely
    • 1 púpos ek méz
    • 1 tk vaj vagy olívaolaj

    Elkészítése:

    A banánt előző nap feldaraboljuk zacskóba rakjuk és 1 éjszakára berakjuk a fagyasztóba (lehet pár órára is)másnap kivesszük pár percig(kb 4-5perc) állni hagyjuk, majd turmixgépbe rakjuk és hozzáadjuk a málnákat is(pár db málnát tegyünk félre a díszítéshez).

    Alaposan összeturmixoljuk majd pohárba töltjük.Azonnal is lehet fogyasztani de visszatehetjük egy kicsit a fagyasztóba ha keményebb állagot szeretnénk.

    Tálaláskor a tetejét megszórjuk a zabpehellyel majd a málnával.

    A mézet és a vajat összemelegítjük,hogy folyékony legyen majd hozzákeverünk 2 maréknyi zabpelyhet.

    Kipapírozott tepsibe vékonyan elterítjük,és 170 fokon kb15 perc alatt aranyszínűre sütjük.Hagyjuk teljesen kihűlni ,így lesz ropogós.

    Az így elkészült zabpelyhet használhatjuk joghurtokba,krémekbe fagylaltokra,müzlibe stb.

    Tipp:

    Természetesen málna helyett használhatunk áfonyát epret stb.

    Mautner Zsófi receptje alapján.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá