Mindenmentes málnafagyi ropogós zabpehellyel recept
Hozzávalók:
- 1 db banán
- 1 maréknyi málna
- 2 maréknyi zabpehely
- 1 púpos ek méz
- 1 tk vaj vagy olívaolaj
Elkészítése:
A banánt előző nap feldaraboljuk zacskóba rakjuk és 1 éjszakára berakjuk a fagyasztóba (lehet pár órára is)másnap kivesszük pár percig(kb 4-5perc) állni hagyjuk, majd turmixgépbe rakjuk és hozzáadjuk a málnákat is(pár db málnát tegyünk félre a díszítéshez).
Alaposan összeturmixoljuk majd pohárba töltjük.Azonnal is lehet fogyasztani de visszatehetjük egy kicsit a fagyasztóba ha keményebb állagot szeretnénk.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a zabpehellyel majd a málnával.
A mézet és a vajat összemelegítjük,hogy folyékony legyen majd hozzákeverünk 2 maréknyi zabpelyhet.
Kipapírozott tepsibe vékonyan elterítjük,és 170 fokon kb15 perc alatt aranyszínűre sütjük.Hagyjuk teljesen kihűlni ,így lesz ropogós.
Az így elkészült zabpelyhet használhatjuk joghurtokba,krémekbe fagylaltokra,müzlibe stb.
Tipp:
Természetesen málna helyett használhatunk áfonyát epret stb.
Mautner Zsófi receptje alapján.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









