Hozzávalók:
Elkészítése:
A banánt előző nap feldaraboljuk zacskóba rakjuk és 1 éjszakára berakjuk a fagyasztóba (lehet pár órára is)másnap kivesszük pár percig(kb 4-5perc) állni hagyjuk, majd turmixgépbe rakjuk és hozzáadjuk a málnákat is(pár db málnát tegyünk félre a díszítéshez).
Alaposan összeturmixoljuk majd pohárba töltjük.Azonnal is lehet fogyasztani de visszatehetjük egy kicsit a fagyasztóba ha keményebb állagot szeretnénk.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a zabpehellyel majd a málnával.
A mézet és a vajat összemelegítjük,hogy folyékony legyen majd hozzákeverünk 2 maréknyi zabpelyhet.
Kipapírozott tepsibe vékonyan elterítjük,és 170 fokon kb15 perc alatt aranyszínűre sütjük.Hagyjuk teljesen kihűlni ,így lesz ropogós.
Az így elkészült zabpelyhet használhatjuk joghurtokba,krémekbe fagylaltokra,müzlibe stb.
Természetesen málna helyett használhatunk áfonyát epret stb.
Mautner Zsófi receptje alapján.