Mindenmentes málnafagyi ropogós zabpehellyel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
5 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db banán
  • 1 maréknyi málna
  • 2 maréknyi zabpehely
  • 1 púpos ek méz
  • 1 tk vaj vagy olívaolaj

Elkészítése:

A banánt előző nap feldaraboljuk zacskóba rakjuk és 1 éjszakára berakjuk a fagyasztóba (lehet pár órára is)másnap kivesszük pár percig(kb 4-5perc) állni hagyjuk, majd turmixgépbe rakjuk és hozzáadjuk a málnákat is(pár db málnát tegyünk félre a díszítéshez).

Alaposan összeturmixoljuk majd pohárba töltjük.Azonnal is lehet fogyasztani de visszatehetjük egy kicsit a fagyasztóba ha keményebb állagot szeretnénk.

Tálaláskor a tetejét megszórjuk a zabpehellyel majd a málnával.

A mézet és a vajat összemelegítjük,hogy folyékony legyen majd hozzákeverünk 2 maréknyi zabpelyhet.

Kipapírozott tepsibe vékonyan elterítjük,és 170 fokon kb15 perc alatt aranyszínűre sütjük.Hagyjuk teljesen kihűlni ,így lesz ropogós.

Az így elkészült zabpelyhet használhatjuk joghurtokba,krémekbe fagylaltokra,müzlibe stb.

Tipp:

Természetesen málna helyett használhatunk áfonyát epret stb.

Mautner Zsófi receptje alapján.