Mexikói tésztafelfújt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg száraz tészta (masni tésztát használtam)
- 1 kg mexikói zöldségkeverék
- 3 dl tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 3 ek finomliszt
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- 3 dl tejföl
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 24 cm-es tortaforma
A forma kenéséhez:
- 3 dkg vaj
A szórásához:
- 1 tk zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük. Jól lerázzuk a víztől és félre tesszük.
A mexikói zöldségkeveréket enyhén sós lobogó vízbe tesszük. Fél puhára főzzük, majd leszűrjük.
A vajat felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, habzásig hevítjük és felöntjük a tejjel. Sűrűre főzzük.
A tojásokat a fűszerekkel elkeverjük és hozzá öntjük, kevergetjük és a fele tésztát és a mexikói zöldségkeveréket beleforgatjuk. Egy két percet a tűzön kevergetjük és levesszük.
A formánkat vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A forma aljára tesszük a fele tésztát, ráöntjük a mexikói tésztás keveréket, majd befedjük a megmaradt tésztával.
Tejföllel lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A sok húsos menük után egy egyszerű ételre vágytunk. Erre a receptre esett a választás. Nagyon finom, laktató. Ajánlom sok szeretettel elkészítésre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »