Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói tésztafelfújt recept

Mexikói tésztafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg száraz tészta (masni tésztát használtam)
    • 1 kg mexikói zöldségkeverék
    • 3 dl tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg vaj
    • 3 ek finomliszt
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • 3 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 24 cm-es tortaforma

    A forma kenéséhez:

    • 3 dkg vaj

    A szórásához:

    • 1 tk zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük. Jól lerázzuk a víztől és félre tesszük.

    A mexikói zöldségkeveréket enyhén sós lobogó vízbe tesszük. Fél puhára főzzük, majd leszűrjük.

    A vajat felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, habzásig hevítjük és felöntjük a tejjel. Sűrűre főzzük.

    A tojásokat a fűszerekkel elkeverjük és hozzá öntjük, kevergetjük és a fele tésztát és a mexikói zöldségkeveréket beleforgatjuk. Egy két percet a tűzön kevergetjük és levesszük.

    A formánkat vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A forma aljára tesszük a fele tésztát, ráöntjük a mexikói tésztás keveréket, majd befedjük a megmaradt tésztával.

    Tejföllel lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    A sok húsos menük után egy egyszerű ételre vágytunk. Erre a receptre esett a választás. Nagyon finom, laktató. Ajánlom sok szeretettel elkészítésre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá