Mexikói tésztafelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mexikói tésztafelfújt

Hozzávalók:

  • 30 dkg száraz tészta (masni tésztát használtam)
  • 1 kg mexikói zöldségkeverék
  • 3 dl tej
  • 4 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 3 ek finomliszt
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 24 cm-es tortaforma

A forma kenéséhez:

  • 3 dkg vaj

A szórásához:

  • 1 tk zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük. Jól lerázzuk a víztől és félre tesszük.

A mexikói zöldségkeveréket enyhén sós lobogó vízbe tesszük. Fél puhára főzzük, majd leszűrjük.

A vajat felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, habzásig hevítjük és felöntjük a tejjel. Sűrűre főzzük.

A tojásokat a fűszerekkel elkeverjük és hozzá öntjük, kevergetjük és a fele tésztát és a mexikói zöldségkeveréket beleforgatjuk. Egy két percet a tűzön kevergetjük és levesszük.

A formánkat vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A forma aljára tesszük a fele tésztát, ráöntjük a mexikói tésztás keveréket, majd befedjük a megmaradt tésztával.

Tejföllel lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A sok húsos menük után egy egyszerű ételre vágytunk. Erre a receptre esett a választás. Nagyon finom, laktató. Ajánlom sok szeretettel elkészítésre.