Hozzávalók:
A forma kenéséhez:
A szórásához:
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük. Jól lerázzuk a víztől és félre tesszük.
A mexikói zöldségkeveréket enyhén sós lobogó vízbe tesszük. Fél puhára főzzük, majd leszűrjük.
A vajat felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, habzásig hevítjük és felöntjük a tejjel. Sűrűre főzzük.
A tojásokat a fűszerekkel elkeverjük és hozzá öntjük, kevergetjük és a fele tésztát és a mexikói zöldségkeveréket beleforgatjuk. Egy két percet a tűzön kevergetjük és levesszük.
A formánkat vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A forma aljára tesszük a fele tésztát, ráöntjük a mexikói tésztás keveréket, majd befedjük a megmaradt tésztával.
Tejföllel lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A sok húsos menük után egy egyszerű ételre vágytunk. Erre a receptre esett a választás. Nagyon finom, laktató. Ajánlom sok szeretettel elkészítésre.