Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói csípős, fűszeres rántotta recept

Mexikói csípős, fűszeres rántotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 evőkanál olaj
    • 4 tortilla lap
    • 2 paradicsom kimagozva és nagyobb darabokra vágva
    • 2 szál zöldhagyma felaprítva
    • 2 kisebb zöld chilipaprika kimagozva és felaprítva
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 1/2 teáskanál só

    Elkészítése:

    Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tekerjük fel a tortillákat mint a palacsintát, vagdossuk csíkokra, egyenesen a forró olajba. Pár perc alatt süssük a tortillacsíkokat ropogósra, majd szedjük ki egy tálba.

    Adjuk a forró olajhoz a felaprított paradicsomot és zöldhagymát a chilivel együtt és fakanállal kevergessük úgy 1 percig. Tegyük hozzá vissza a tortillacsíkokat, majd jöhet a felvert tojás és a só. Ugyanazzal a fakanállal folyamatosan kevergessük, mint amikor rántottát készítünk.

    Amikor a tojás kezd megkötni, húzzuk le a serpenyőt a tűzről és keverjük tovább, amíg a kívánt állagot elérjük.

    Tortillába tekerve kínáljuk. Ennek hiányában egytálételként is fogyszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá