Mexikói csípős, fűszeres rántotta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olaj
  • 4 tortilla lap
  • 2 paradicsom kimagozva és nagyobb darabokra vágva
  • 2 szál zöldhagyma felaprítva
  • 2 kisebb zöld chilipaprika kimagozva és felaprítva
  • 8 tojás felverve
  • 1/2 teáskanál só

Elkészítése:

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tekerjük fel a tortillákat mint a palacsintát, vagdossuk csíkokra, egyenesen a forró olajba. Pár perc alatt süssük a tortillacsíkokat ropogósra, majd szedjük ki egy tálba.

Adjuk a forró olajhoz a felaprított paradicsomot és zöldhagymát a chilivel együtt és fakanállal kevergessük úgy 1 percig. Tegyük hozzá vissza a tortillacsíkokat, majd jöhet a felvert tojás és a só. Ugyanazzal a fakanállal folyamatosan kevergessük, mint amikor rántottát készítünk.

Amikor a tojás kezd megkötni, húzzuk le a serpenyőt a tűzről és keverjük tovább, amíg a kívánt állagot elérjük.

Tortillába tekerve kínáljuk. Ennek hiányában egytálételként is fogyszthatjuk.