Meleg savanyú tojás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg rizs
- 1 üveg gomba konzerv
- 15 dkg tejföl
- 4 evőkanál finomliszt
- 0,5 dl olaj
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük.
A megmosott rizst a gombával együtt készre főzzük és ízlés szerint sózzuk.
Világos rántás készítünk az olajból és a lisztből, majd belekeverjük a finomra vágott hagymát, babérleveleket, sót, cukrot, ecetet ízlés szerint, fűszerpaprikát, majd vízzel felöntjük és összeforraljuk. Végül a tejfölt is belekeverjük és egyet forralunk rajta.
Tálaláskor a gombás rizst egy kiolajozott pohárba rakjuk és úgy borítjuk a tányérra, köré rakjuk a főtt tojásokat és rámerjük a savanykás mártást. Apróra vágott zöldhagyma szárral megszórjuk.
Tipp:
Burgonyagombóccal is készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »