Meleg savanyú tojás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 főtt tojás
  • 20 dkg rizs
  • 1 üveg gomba konzerv
  • 15 dkg tejföl
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 2 evőkanál 10 %-os ecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük.

A megmosott rizst a gombával együtt készre főzzük és ízlés szerint sózzuk.

Világos rántás készítünk az olajból és a lisztből, majd belekeverjük a finomra vágott hagymát, babérleveleket, sót, cukrot, ecetet ízlés szerint, fűszerpaprikát, majd vízzel felöntjük és összeforraljuk. Végül a tejfölt is belekeverjük és egyet forralunk rajta.

Tálaláskor a gombás rizst egy kiolajozott pohárba rakjuk és úgy borítjuk a tányérra, köré rakjuk a főtt tojásokat és rámerjük a savanykás mártást. Apróra vágott zöldhagyma szárral megszórjuk.

Tipp:

Burgonyagombóccal is készíthető.