Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás rizottó recept

Medvehagymás rizottó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 40 dkg rizottó rizs
    • 8 dl zöldség alaplé
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek olaj
    • 6 ek vaj
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • egy nagy marék apróra vágott medvehagyma
    • 7-8 ek borsó (fagyasztott)
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A borsót kevés olajon megpároljuk. A hagymát apróra vágjuk, az összezúzott fokhagymával 2 ek olaj és 4 ek margarin keverékén megfonnyasztjuk. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.

    A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza. Ugyanígy fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét és a tejszínt is. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még két ek vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt borsót.

    Ezután levesszük a tűzről és lefedve 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.

    Rántott csirkével tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá