Medvehagymás rizottó recept

Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg rizottó rizs
- 8 dl zöldség alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olaj
- 6 ek vaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy nagy marék apróra vágott medvehagyma
- 7-8 ek borsó (fagyasztott)
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A borsót kevés olajon megpároljuk. A hagymát apróra vágjuk, az összezúzott fokhagymával 2 ek olaj és 4 ek margarin keverékén megfonnyasztjuk. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.
A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza. Ugyanígy fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét és a tejszínt is. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még két ek vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt borsót.
Ezután levesszük a tűzről és lefedve 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.
Rántott csirkével tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »