Medvehagymás rizottó recept

Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg rizottó rizs
- 8 dl zöldség alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olaj
- 6 ek vaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy nagy marék apróra vágott medvehagyma
- 7-8 ek borsó (fagyasztott)
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A borsót kevés olajon megpároljuk. A hagymát apróra vágjuk, az összezúzott fokhagymával 2 ek olaj és 4 ek margarin keverékén megfonnyasztjuk. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.
A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza. Ugyanígy fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét és a tejszínt is. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még két ek vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt borsót.
Ezután levesszük a tűzről és lefedve 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.
Rántott csirkével tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »