Medvehagymás rizottó recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg rizottó rizs
- 8 dl zöldség alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olaj
- 6 ek vaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy nagy marék apróra vágott medvehagyma
- 7-8 ek borsó (fagyasztott)
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A borsót kevés olajon megpároljuk. A hagymát apróra vágjuk, az összezúzott fokhagymával 2 ek olaj és 4 ek margarin keverékén megfonnyasztjuk. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.
A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza. Ugyanígy fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét és a tejszínt is. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még két ek vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt borsót.
Ezután levesszük a tűzről és lefedve 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.
Rántott csirkével tálaltam.
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.