Hozzávalók 4 főre:
Elkészítése:
A borsót kevés olajon megpároljuk. A hagymát apróra vágjuk, az összezúzott fokhagymával 2 ek olaj és 4 ek margarin keverékén megfonnyasztjuk. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.
A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza. Ugyanígy fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét és a tejszínt is. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még két ek vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt borsót.
Ezután levesszük a tűzről és lefedve 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.
Rántott csirkével tálaltam.