Medvehagymás rizottó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás rizottó

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg rizottó rizs
  • 8 dl zöldség alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek olaj
  • 6 ek vaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy nagy marék apróra vágott medvehagyma
  • 7-8 ek borsó (fagyasztott)
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A borsót kevés olajon megpároljuk. A hagymát apróra vágjuk, az összezúzott fokhagymával 2 ek olaj és 4 ek margarin keverékén megfonnyasztjuk. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.

A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza. Ugyanígy fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét és a tejszínt is. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még két ek vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt borsót.

Ezután levesszük a tűzről és lefedve 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.

Rántott csirkével tálaltam.